پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
آزمون مقدماتی
نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
بازدید : 326
نویسنده : ذوالفقار آلاداغلو

 قطره از نمونه مایع یا ١/٠ گرم از نمونه جامد را در ٣ میلی لیتر اتانول حل می کنیم. ٣ قطره محلول ٣ % فریک کلرید در آب را به آن اضافه می کنیم. اگر رنگ نارنجی محلول فریک کلرید در اثر رقیق شدن روشن تر شد آزمون هیدروکسامیک اسید را انجام می دهیم، در صورتی که تغییر دیگری در رنگ مشاهده شود انجام این آزمون بی فایده است.

در این آزمایش هر چهار نمونه به آزمون مقدماتی پاسخ مثبت دادند، بنا بر این آزمون هیدروکسامیک اسید را برای هر یک از نمونه ها انجام می دهیم.


:: موضوعات مرتبط: استرها , تست مقدماتی , ,



Hydroxamic Acid Test
نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
بازدید : 352
نویسنده : ذوالفقار آلاداغلو


Preliminary Test: Dissolve a drop or a few crystals of the compound to be tested in 1 mL of 95% ethanol and add 1 mL of 1 M hydrochloric acid. Note the color produced when 1 drop of 5% ferric chloride solution is added to the solution. If a definite orange, red, blue, or violet color is produced, the following test for the acyl group is not applicable and should be omitted. Too much hydrochloric acid prevents the development of colored complexes of many phenols and all enols.

Acid Anhydride

Hydroxamic acid test for anhydride.

Acyl Halide

Hydroxamic acid test for acyl halide.

Ester

Hydroxamic acid test for ester.

Ferric Hydroxamate Complex Formation

Ferric hydroxamate complex formation. 

:: موضوعات مرتبط: استرها , تست هیدروکسیل آمین هیدروکلرید , ,



شناسایی استرها
نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
بازدید : 1670
نویسنده : ذوالفقار آلاداغلو

Preliminary Test: Dissolve a drop or a few crystals of the compound to be tested in 1 mL of 95% ethanol and add 1 mL of 1 M hydrochloric acid. Note the color produced when 1 drop of 5% ferric chloride solution is added to the solution. If a definite orange, red, blue, or violet color is produced, the following test for the acyl group is not applicable and should be omitted. Too much hydrochloric acid prevents the development of colored complexes of many phenols and all enols.


Acid Anhydride<\/h3>
Hydroxamic acid test for anhydride.

Acyl Halide<\/h3>
Hydroxamic acid test for acyl halide.

Ester<\/h3>
Hydroxamic acid test for ester.

Ferric Hydroxamate Complex Formation<\/h3>
Ferric hydroxamate complex formation.





تست بارفورد
نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
بازدید : 2844
نویسنده : ذوالفقار آلاداغلو

عنوان: تست بارفورد

                                                 Barford test
   
 

 

چکیده:
 آزمایش بارفود (فقط به مونوساکاریدها جواب مثبت میدهند): این آزمایش برای تشخیص مونو ساکاریدها از دی ساکاریدهای احیا کننده است. چنانچه آزمایش احیا قندها در محیط اسید ضعیف صورت گیرد و مدت زمان حرارت دادن کنترل شود، فقط مونو ساکاریدها به علت قدرت احیا کنندگی قوی به این آزمایش جواب مثبت میدهند
برای انجام این تست ابتدا 2سی سی نمونه (قند مونوساکارید ) را با یک سی سی معرف بارفورد درون لوله آزمایش مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه در بن ماری جوش قرار داده سپس ، بعد از 5 دقیقه رسوب قرمز رنگی در ته لوله آزمایش مشاهده می شود .
اگر رسوب قرمز در فاصله دو دقیقه تشکیل گردید، قند مورد آزمایش مونو ساکارید است. دی ساکاریدها را باید مدت بیشتری (مثلا 10 دقیقه) جوشانید تا رسوب قرمز رنگ ایجاد شود
 
 
مقدمه:
 کربوهیدرات به پلی هیدروکسی آلدئید یا پلی هیدروکسی کتون و یا ترکیباتی که به این دو گروه هیدرولیز میشوند اطلاق میگردد. دسته ای از کربوهیدراتها را که نمیتوانند به ترکیب ساده تری شکسته شوند. مونوساکارید میگویند. گروهی را که در اثر هیدرولیز به دو مولکول مونوساکارید تجزیه شوند دی ساکارید و بالاخره کربوهیدراتهایی که به چندین واحد مونو ساکارید تجزیه میشوند را اولیگوساکارید گویند و چنانچه تعداد واحدهای تشکیل دهندة آن بیش از شش عدد باشد پلی ساکارید نامیده میشود.
مونوساکاریدها را میتوان به دو گروه عمده تقسیم کرد: اگر مونوساکاریدها دارای عامل آلدئیدی باشند آنها را آلدوز و چنانچه عامل کتونی داشته باشند آنها را کتوز مینامند.
از لحاظ احیا کنندگی نیز قندها را به دو دسته احیا کننده و غیر احیا کننده تقسیم میکنند. قندهای احیا کننده به علت داشتن گروههای احیا کننده آلدئیدی یا کتونی دارای خاصیت فوق هستند. قندهای احیا کننده میتوانند یونهای فلزاتی مثل مس دو ظرفیتی (
Cu2+) و یون نقره را در محیط قلیایی احیا کنند. مس دو ظرفیتی پس از احیا به صورت مس یک ظرفیتی (Cu+) در می آید. این یون کمتر از مس دو ظرفیتی در آب محلول است و در نتیجه به صورت رسوب سبز رنگ CuOH یا رسوب قرمز رنگ Cu2O و یا مخلوط زرد رنگی از این دو ترکیب در می آید. اگر PH محیط اسیدی شود (مانند آزمایش بارفورد) و همچنین زمان حرارت دادن کنترل شود، فقط مونو ساکاریدها به این آزمایش جواب مثبت میدهند.
آزمایش بارفود (فقط به مونوساکاریدها جواب مثبت میدهند): این آزمایش برای تشخیص مونو ساکاریدها از دی ساکاریدهای احیا کننده است. چنانچه آزمایش احیا قندها در محیط اسید ضعیف صورت گیرد و مدت زمان حرارت دادن کنترل شود، فقط مونو ساکاریدها به علت قدرت احیا کنندگی قوی به این آزمایش جواب مثبت میدهند
مواد و روش:
 وسایل آزمایش: معرف استات مس +2 در اسید استیک ، چند سی سی نمونه ،‌ لوله آزمایش ،‌بن ماری جوش ،‌قطره چکان
این تست برای تشخیص مونوساکارید ها می باشد . به این صورت که چون در این تست محیط اسیدی است قدرت احیاکنندگی بیشتری برای احیا مس+2 به مس +1 احتیاج است وچون مونوساکاریدها  احیا کننده تر هستند ،‌بنابراین در محیط اسیدی فقط مونوساکاریدها به این تست جواب می دهند .
برای انجام این تست ابتدا 2سی سی نمونه (قند مونوساکارید ) را با یک سی سی معرف بارفورد درون لوله آزمایش مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه در بن ماری جوش قرار داده سپس ، بعد از 5 دقیقه رسوب قرمز رنگی در ته لوله آزمایش مشاهده می شود .
نتیجه و بحث:
 اگر رسوب قرمز در فاصله دو دقیقه تشکیل گردید، قند مورد آزمایش مونو ساکارید است. دی ساکاریدها را باید مدت بیشتری (مثلا 10 دقیقه) جوشانید تا رسوب قرمز رنگ ایجاد شود. این تست برای تشخیص مونوساکارید ها می باشد . به این صورت که چون در این تست محیط اسیدی است قدرت احیاکنندگی بیشتری برای احیا مس+2 به مس +1 احتیاج است وچون مونوساکاریدها  احیا کننده تر هستند ،‌بنابراین در محیط اسیدی فقط مونوساکاریدها به این تست جواب می دهند .
 
 
منابع:
WWW.BIOPHYSICSAMAN .PERSIANBLOG.COM
جزوه ی بیوشیمی دکتر اشرف شبانی
کتاب بیوشیمی 1
دستور کار آزمایشگاه بیوشیمی 1-استاد محمودی
 

 




KMnO4
نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
بازدید : 335
نویسنده : هادی فتحی الاصل

:: موضوعات مرتبط: MSDS , پتاسیم پرمنگنات (KMnO4) , ,



FeCl3
نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
بازدید : 1376
نویسنده : هادی فتحی الاصل

برای مشاهده MSDS این ماده روی لینک زیر کلیک کنید.

http://www.inchem.com.ph/productpages/fecl3_msds.pdf


:: موضوعات مرتبط: MSDS , آهن(3)کلرید(FeCl3) , ,



تست های شناسایی فنول ها
نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
بازدید : 1185
نویسنده : هادی فتحی الاصل

فنولها ترکيبات اسيدي هستند که قدرت اسيدي آنها از کربوکسيليک اسيدها کمتر است اين امر در مورد فنولهايي که داراي استخلافهاي نيترو هستند صدق نمي کند. برخی از آزمايشهايي که در شناسايي فنولها مورد استفاده قرار مي گيرد در زیر امده است.

 

1- محلول سديم هيدروکسيد
انحلال پذيري فنولها در محلول سيدم هيدروکسيد، در مورد فنولهايي که امکان مزدوج شدگي در باز مزدوج (آنيون فنولات) آنها زياد است، با رنگي شدن محلول همراه است. براي مشاهده رنگ، بايد مقدار کمي از فنول را در محلول سديم هيدروکسيد 10% حل نمود. انحلال بعضي فنولها با رنگي شدن همراه نيست. و تعدادي از آنها نيز در محلول سديم هيدروکسيد نامحلول هستند و بصورت رسوب مي باشند.

2- فريک کلريد
 فنولهاي محلول در آب
چند قطره محلول آبي فريک کلريد 5/2% به يک ميلي ليتر محلول آبي و رقيق فنول ( حدود 3-1% وزني ) اضافه نماييد. در مورد بيشتر فنولها رنگ قرمز تند، آبي، ارغواني يا سبز ظاهر مي شد. بعضي رنگها بصورت گذرا هستند و براي مشاهده رنگ بايد محلول خوب همزده شود و مخلوط گرد رنگي شدن معمولا فوري است. اما بايد توجه داشت که رنگ محلول براي زمان زيادي پايدار نيست.

 


:: موضوعات مرتبط: فنل ها , شناسایی فنل ها , ,



تست مولیش
نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
بازدید : 520
نویسنده : هادی فتحی الاصل

Shows positive test for:

    All carbohydrates. Monosaccharides give a rapid positive test. Disaccharides and polysaccharides react slower.


Reactions:

    The test reagent dehydrates pentoses to form furfural (top reaction) and dehydrates hexoses to form 5-hydroxymethyl furfural (bottom reaction). The furfurals further react with -naphthol present in the test reagent to produce a purple product (reaction not shown).



     


:: موضوعات مرتبط: کربوهیدرات ها , تست مولیش , ,



شناسایی کربوکسیلیک اسید
نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
بازدید : 610
نویسنده : هادی فتحی الاصل


 12

 

 

 نقره نیترات اتانولی
یک قطره از مجهول یا چنانچه جامد است 5 قطره از محلول اتانولی غلیظ آن را به 2 میلی لیتر از محلول نقره نیترات اتانولی 2 % اضافه کنید. اگر تا 5 دقیقه واکنشی انجام نشد. محلول را بوسیله حمام بخار حرارت دهید چنانچه رسوبی تشکیل شود، در اثر افزایش 2 قطره نیتریک اسید 5 %، رسوب کربوکسیلات نقره حل می شود.

12

 

12

 

12

 

.


:: موضوعات مرتبط: کربوکسیلیک اسیدها , شناسایی کربوکسیلیک اسید , ,



تست نین هیدرین
نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
بازدید : 2473
نویسنده : هادی فتحی الاصل



آزمون نیتروس اسید یا نیترو اسید
نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
بازدید : 1176
نویسنده : هادی فتحی الاصل

آزمون نیتروس اسید ( نیترو اسید ) برای شناسایی آمینهای مختلف از هم مورد استفاده قرار می گیرد . این واکنشها به تفکیک نوع آمین در قالب واکنشهای زیر نشان داده شده است .

واکنش آمینهای آروماتیک نوع اول :

 


:: موضوعات مرتبط: آمین ها , تست نیتروس اسید , ,



آزمون یا تست هینزبرگ ( Hinsberg Test )
نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
بازدید : 3715
نویسنده : هادی فتحی الاصل

به کمک این آزمون می توان آمین های نوع اول ، دوم و سوم را از هم تشخیص داد . این آزمون بر این اساس استوار است که آمینهای نوع اول و دوم با آرن سولفونیل هالیدها ترکیب شده ، تولید سولفون آمیدهای N – استخلافی می کنند . محصول این واکنشها ؛ سولفون آمید یک استخلافی ( از آمین نوع اول ) و سولفون آمید دو استخلافی ( از آمین نوع دوم ) می باشد . سولفون آمید یک استخلافی در محلول بازی انحلال پذیری دارد ، اما سولفون آمید دو استخلافی در محلول بازی حل نمی شود ، زیرا هیدروژن اسیدی ندارد . بنابراین در واکنش با باز نمی تواند نمک ( محلول ) تشکیل دهد . و آمینهای نوع سوم فاقد هیدروژنهای آمینو هستند ، بنابراین در این شرایط واکنش پذیری ندارند . این واکنشها در شکل زیر نشان داده شده اند .

واکنشهای تست هینزبرگ :


:: موضوعات مرتبط: آمین ها , تست هایزنبرگ , ,