نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
عنوان: تست بارفورد Barford test
چکیده: آزمایش بارفود (فقط به مونوساکاریدها جواب مثبت میدهند): این آزمایش برای تشخیص مونو ساکاریدها از دی ساکاریدهای احیا کننده است. چنانچه آزمایش احیا قندها در محیط اسید ضعیف صورت گیرد و مدت زمان حرارت دادن کنترل شود، فقط مونو ساکاریدها به علت قدرت احیا کنندگی قوی به این آزمایش جواب مثبت میدهند
برای انجام این تست ابتدا 2سی سی نمونه (قند مونوساکارید ) را با یک سی سی معرف بارفورد درون لوله آزمایش مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه در بن ماری جوش قرار داده سپس ، بعد از 5 دقیقه رسوب قرمز رنگی در ته لوله آزمایش مشاهده می شود .
اگر رسوب قرمز در فاصله دو دقیقه تشکیل گردید، قند مورد آزمایش مونو ساکارید است. دی ساکاریدها را باید مدت بیشتری (مثلا 10 دقیقه) جوشانید تا رسوب قرمز رنگ ایجاد شود
مقدمه:
کربوهیدرات به پلی هیدروکسی آلدئید یا پلی هیدروکسی کتون و یا ترکیباتی که به این دو گروه هیدرولیز میشوند اطلاق میگردد. دسته ای از کربوهیدراتها را که نمیتوانند به ترکیب ساده تری شکسته شوند. مونوساکارید میگویند. گروهی را که در اثر هیدرولیز به دو مولکول مونوساکارید تجزیه شوند دی ساکارید و بالاخره کربوهیدراتهایی که به چندین واحد مونو ساکارید تجزیه میشوند را اولیگوساکارید گویند و چنانچه تعداد واحدهای تشکیل دهندة آن بیش از شش عدد باشد پلی ساکارید نامیده میشود.
مونوساکاریدها را میتوان به دو گروه عمده تقسیم کرد: اگر مونوساکاریدها دارای عامل آلدئیدی باشند آنها را آلدوز و چنانچه عامل کتونی داشته باشند آنها را کتوز مینامند. از لحاظ احیا کنندگی نیز قندها را به دو دسته احیا کننده و غیر احیا کننده تقسیم میکنند. قندهای احیا کننده به علت داشتن گروههای احیا کننده آلدئیدی یا کتونی دارای خاصیت فوق هستند. قندهای احیا کننده میتوانند یونهای فلزاتی مثل مس دو ظرفیتی (Cu2+) و یون نقره را در محیط قلیایی احیا کنند. مس دو ظرفیتی پس از احیا به صورت مس یک ظرفیتی (Cu+) در می آید. این یون کمتر از مس دو ظرفیتی در آب محلول است و در نتیجه به صورت رسوب سبز رنگ CuOH یا رسوب قرمز رنگ Cu2O و یا مخلوط زرد رنگی از این دو ترکیب در می آید. اگر PH محیط اسیدی شود (مانند آزمایش بارفورد) و همچنین زمان حرارت دادن کنترل شود، فقط مونو ساکاریدها به این آزمایش جواب مثبت میدهند. آزمایش بارفود (فقط به مونوساکاریدها جواب مثبت میدهند): این آزمایش برای تشخیص مونو ساکاریدها از دی ساکاریدهای احیا کننده است. چنانچه آزمایش احیا قندها در محیط اسید ضعیف صورت گیرد و مدت زمان حرارت دادن کنترل شود، فقط مونو ساکاریدها به علت قدرت احیا کنندگی قوی به این آزمایش جواب مثبت میدهند
مواد و روش:
وسایل آزمایش: معرف استات مس +2 در اسید استیک ، چند سی سی نمونه ، لوله آزمایش ،بن ماری جوش ،قطره چکان
این تست برای تشخیص مونوساکارید ها می باشد . به این صورت که چون در این تست محیط اسیدی است قدرت احیاکنندگی بیشتری برای احیا مس+2 به مس +1 احتیاج است وچون مونوساکاریدها احیا کننده تر هستند ،بنابراین در محیط اسیدی فقط مونوساکاریدها به این تست جواب می دهند .
برای انجام این تست ابتدا 2سی سی نمونه (قند مونوساکارید ) را با یک سی سی معرف بارفورد درون لوله آزمایش مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه در بن ماری جوش قرار داده سپس ، بعد از 5 دقیقه رسوب قرمز رنگی در ته لوله آزمایش مشاهده می شود .
نتیجه و بحث:
اگر رسوب قرمز در فاصله دو دقیقه تشکیل گردید، قند مورد آزمایش مونو ساکارید است. دی ساکاریدها را باید مدت بیشتری (مثلا 10 دقیقه) جوشانید تا رسوب قرمز رنگ ایجاد شود. این تست برای تشخیص مونوساکارید ها می باشد . به این صورت که چون در این تست محیط اسیدی است قدرت احیاکنندگی بیشتری برای احیا مس+2 به مس +1 احتیاج است وچون مونوساکاریدها احیا کننده تر هستند ،بنابراین در محیط اسیدی فقط مونوساکاریدها به این تست جواب می دهند .
منابع:
WWW.BIOPHYSICSAMAN .PERSIANBLOG.COM
جزوه ی بیوشیمی دکتر اشرف شبانی
کتاب بیوشیمی 1
دستور کار آزمایشگاه بیوشیمی 1-استاد محمودی
نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
:: موضوعات مرتبط: MSDS , پتاسیم پرمنگنات (KMnO4) , , نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
برای مشاهده MSDS این ماده روی لینک زیر کلیک کنید. :: موضوعات مرتبط: MSDS , آهن(3)کلرید(FeCl3) , , نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
فنولها ترکيبات اسيدي هستند که قدرت اسيدي آنها از کربوکسيليک اسيدها کمتر است اين امر در مورد فنولهايي که داراي استخلافهاي نيترو هستند صدق نمي کند. برخی از آزمايشهايي که در شناسايي فنولها مورد استفاده قرار مي گيرد در زیر امده است.
1- محلول سديم هيدروکسيد 2- فريک کلريد
:: موضوعات مرتبط: فنل ها , شناسایی فنل ها , , نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
Shows positive test for: All carbohydrates. Monosaccharides give a rapid positive test. Disaccharides and polysaccharides react slower.
The test reagent dehydrates pentoses to form furfural (top reaction) and dehydrates hexoses to form 5-hydroxymethyl furfural (bottom reaction). The furfurals further react with -naphthol present in the test reagent to produce a purple product (reaction not shown).
:: موضوعات مرتبط: کربوهیدرات ها , تست مولیش , , نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
نقره نیترات اتانولی
.:: موضوعات مرتبط: کربوکسیلیک اسیدها , شناسایی کربوکسیلیک اسید , , نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
:: موضوعات مرتبط: آمینواسیدها , تست نین هیدرین , , نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
آزمون نیتروس اسید ( نیترو اسید ) برای شناسایی آمینهای مختلف از هم مورد استفاده قرار می گیرد . این واکنشها به تفکیک نوع آمین در قالب واکنشهای زیر نشان داده شده است . واکنش آمینهای آروماتیک نوع اول :
:: موضوعات مرتبط: آمین ها , تست نیتروس اسید , , نوشته شده در دو شنبه 11 ارديبهشت 1391
به کمک این آزمون می توان آمین های نوع اول ، دوم و سوم را از هم تشخیص داد . این آزمون بر این اساس استوار است که آمینهای نوع اول و دوم با آرن سولفونیل هالیدها ترکیب شده ، تولید سولفون آمیدهای N – استخلافی می کنند . محصول این واکنشها ؛ سولفون آمید یک استخلافی ( از آمین نوع اول ) و سولفون آمید دو استخلافی ( از آمین نوع دوم ) می باشد . سولفون آمید یک استخلافی در محلول بازی انحلال پذیری دارد ، اما سولفون آمید دو استخلافی در محلول بازی حل نمی شود ، زیرا هیدروژن اسیدی ندارد . بنابراین در واکنش با باز نمی تواند نمک ( محلول ) تشکیل دهد . و آمینهای نوع سوم فاقد هیدروژنهای آمینو هستند ، بنابراین در این شرایط واکنش پذیری ندارند . این واکنشها در شکل زیر نشان داده شده اند . واکنشهای تست هینزبرگ : :: موضوعات مرتبط: آمین ها , تست هایزنبرگ , ,
|
|
موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
دیگر موارد
|
|